اثر پانسمان هیدروژل پلی وینیل پیرولیدون بر بهبود زخم باز در موش صحرایی

اثر پانسمان هیدروژل پلی وینیل پیرولیدون بر بهبود زخم باز در موش صحرایی

اثر پانسمان هیدروژل پلی وینیل پیرولیدون بر بهبود زخم باز در موش صحرایی

برای سال ها ترکیبات و روش های مختلف برای بهبود زخم مورد استفاده قرار گرفته که برخی موثر و تعدادی بدون تاثیر و حتی مضر بوده است. پانسمان های جدید مانند هیدروژل، نتایج قابل توجهی در ترمیم زخم نشان داده است. هیدروژل به دلیل شفافیت، تبادل گازهای تنفسی و آب، جذب ترشحات زخم، تنظیم دمای سطح زخم، جلوگیری از عوامل عفونت زا و تعویض آسان مورد توجه قرار گرفته است. پلی وینیل پیرولیدون به علت نرمی، انعطاف پذیری، قیمت مناسب و توانایی نگهداری آب در پانسمان های هیدروژلی مورد استفاده قرار گرفته است. این پژوهش با هدف بررسی اثر پانسمان هیدروژل پلی وینیل پیرولیدون بر درمان زخم ایجاد شده در موش صحرایی انجام شد.
روش ها: 30 موش صحرایی با وزن 20±230 گرم به صورت نیمه تصادفی به گروه های ده تایی شاهد، درمان با تتراسایکلین و درمان با هیدروژل تقسیم شدند. پس از بی هوشی و تراشیدن محل، از پوست پشت هر حیوان قطعه ای به ابعاد cm 1*1 برداشته شد. دوره ی درمان 21 روزه در نظر گرفته شد و اندازه گیری سطح زخم در روزهای 0، 7، 10، 14، 17 و 21 انجام گرفت. زخم ها در روزهای 7 و 14 نمونه برداری و بررسی هیستوپاتولوژیک شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و انجام آزمون ANOVA تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: بهبود زخم در گروه هیدروژل در مقایسه با دو گروه دیگر به صورت معنی داری سریع تر و طول مدت ماندگاری اثر زخم و تغییر رنگ پوست در گروه هیدروژل نسبت به دو گروه دیگر به صورت معنی داری کمتر بود.
نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که پانسمان با هیدروژل پلی وینیل پیرولیدون دوره ی ترمیم زخم پوستی را کاهش داده، میزان عفونی شدن آن را به حداقل می رساند. این پانسمان همچنین سبب کاهش میزان ماندگاری جای زخم شده، از این راه می تواند در کاهش هزینه های مربوط به زیباسازی پوست موثر باشد. استفاده ی آسان، عدم برداشت بافت ترمیمی ایجاد شده بر روی سطح زخم به هنگام تعویض، احساس خوشایند این نوع پانسمان و در نهایت، قیمت مناسب، آن را به عنوان یک پانسمان مطلوب برای کمک به ترمیم آسیب های پوستی معرفی میکند.

مجله پزشکی دانشکده اصفهان
سال سی و دوم / شماره 313 / هفته دوم بهمن ماه 1393

اثر پانسمان هیدروژل پلی وینیل پیرولیدون بر بهبود زخم باز در موش صحرایی
رضا فاضلی ورزنه، دکتر سید جمال مشتاقیان، دکتر اردشیر طالبی، دکتر فریدون عابدینی

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو

دسته بندی

محبوب ترین مقاله ها

مزایده عمومی اقلام مازاد شرکت دارویی ره‌آوردتامین (تیر1403)
4 تیر 1403

شرکت دارویی ره آورد تامین زیرمجموعه هلدینگ دارویی تامین در نظر دارد اقلام مازاد خود را ...

مدیرعامل تیپیکو با صدور پیامی، شهادت آیت الله سیدابراهیم رئیسی را تسلیت گفت
31 اردیبهشت 1403

دکتر عقیل آرین‌نژاد، مدیرعامل تیپیکو با صدور پیامی، شهادت آیت الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشور ...

مجمع عمومی عادی سالانه شرکت دارویی ره‌آورد تامین  منتهی‌ به‌ ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۲ ، روز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه
20 اردیبهشت 1403

 مجمع عمومی عادی سالانه شرکت دارویی ره‌آورد تامین (منتهی‌ به‌ ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۲)، روز سه‌شنبه ۱۸ ...

بازدید مدیر عامل تامین اجتماعی از غرفه ره آورد تامین در اکسپو 2024
10 اردیبهشت 1403

میر هاشم موسوی مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی امروز از غرفه‌های هلدینگ دارویی تیپیکو مستقر در ...

جلسه تودیع مدیر حسابرسی داخلی
28 فروردین 1403

مراسم قدردانی از مدیر حسابرسی داخلی در جلسه هیئت مدیره شرکت دانش بنیان دارویی ره آورد ...

مراسم تقدیر از پرسنل کارخانه
28 فروردین 1403

متن خبری برای مراسم تقدیر از پرسنل در 27 فروردین ماه آیین تجلیل و تقدیر از ...

برچسب ها

error: محتوای محافظت شده