کاربرد RT.PVP K90 در صنایع آرایشی بهداشتی

    پلی وینیل پیرولیدون (PVP) در صنایع آرایشی بهداشتی

    144
    شکل 1. ساختار شیمیایی پلی وینیل پیرولیدون

    گریدهای RT. PVP در جرم مولکولی های مختلف (جدول 1)، به صورت پودر سفید (یا متمایل به زرد) و محلول در آب عرضه می شوند.

    جدول 1 . گریدبندی PVP. RT براساس K-value .

    MwK-value
    50000PVP K30
    400000PVP K60
    1200000PVP K90
     

    ماکرومولکول های PVP نمی توانند از اکثر غشاهای بدن نظیر پوست عبور کنند و بنابراین علاوه بر زیست سازگاری عالی، جذب پوست هم نمی شوند. PVP به دلیل عدم ایجاد حساسیت و احساس ناخوشایند نسبت به پوست در صنایع آرایشی و بهداشتی گسترش زیادی یافته است. PVP در این صنعت گاهی با نام تجاری لویسکول (Luviskol) به عنوان ماده چسباننده (بایندر)، استبلایزر امولسیون ها، معلق ساز سوسپانسیون ها، تثبیت کننده حالت مو و فیلم ساز استفاده می شود. تنها 50 سال بعد از معرفی این پلیمر و در سال 1996 استفاده از PVP در فرمول 395 محصول آرایشی بهداشتی به سازمان غذا و دارو آمریکا گزارش شد.
    این روند همچنان رو به افزایش است به طوری که در سال 2013، 799 فرمول ثبت شده در این صنعت حاوی PVP بوده اند. از آن جایی که استفاده طولانی مدت از محصولات حاوی PVP هیچ آسیبی به مو نمی زند، همه فرمولاسیون های پایه انواع ژل مو حاوی PVP K90 هستند. قدرت حالت دهندگی ژل های مو به گرید و میزان استفاده از PVP بستگی دارد. به طور معمول 3-10 % PVP در انواع ژل مو استفاده می شود. با استفاده از لوسیون های مو حاوی 25-20% PVP از آن جایی که بعد از استفاده، فیلم نازکی از PVP روی مو باقی می ماند در صورتی که بعد از مدتی مو کمی با آب مرطوب شود بدون نیاز به استفاده مجدد از لوسیون، مو براحتی شکل می گیرد. PVP با تشکیل فیلم در محصولات آرایشی مایع نظیر ریمل و خط چشم، اجزای فرمولاسیون را روی پوست ثابت نگه می دارد. هم چنین استفاده از PVP در فرمول رژ لب به تشکیل بهتر فیلم و جلوگیری از هرگونه واکنش حساسیت زا کمک می کند. PVP با غلظت 1-5/0% به عنوان بایندر در رژ لب های حاوی مقادیر بالای مواد رنگی استفاده می شود. به منظور تنظیم ویسکوزیته و افزایش غلظت انواع شامپوها می توان به جای کربوکسی متیل سلولز و سایر مشتقات آن از PVP استفاده کرد.
    PVPدر امولسیون ها و سوسپانسیون ها به خوبی پخش شده و مانع از جدایی فازی در زمان انبارش طولانی می شود. از طرف دیگر به دلیل خاصیت آب دوستی آن به راحتی از سطح پوست، مو و لباس شسته می شود.

    تماس با ما

    • تهران، اشرفی اصفهانی، بالاتر از پل همت، کوچه طباطبایی، ساختمان قائم، واحد 5و6و7 
    • 7 - 44470565 - 021
    • 44470568 - 021
    • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
    بالا